Administrace WordPressu

Z hlediska běžného návštěvníka vidíte hlavně tzv. „front-end“ internetových stránek. Pro správce a administrátory je důležitý hlavně tzv. „back-end“ , což je vlastně administrátorské prostředí pro tvorbu a správu obsahu. To je dále rozdělené na uživatelské role, které jste schopni přiřazovat jednotlivým členům s přístupem do samotné administrátorské sekce. Díky rolím můžete definovat, ke kterým možnostem a funkcím bude mít daný uživatel přístup.

Administrace WordPressu je velmi intuitivní a funguje na principu většiny redakčních systémů. Z pohledu běžného uživatele je ovšem méně komplikovaná než ostatní CMS na trhu a samotná správa obsahu je velmi jednoduchá.

Všechny jednotlivé příspěvky nebo stránky editujete za pomoci jednoduchého WSVIG editoru, který funguje na principu například programu Microsoft Word. Vkládání obrázků nebo videa je také velmi přehledné v sekci „Multimedia“. Díky možnosti vytváření hierarchie článků a neomezeným možnostem pro další úpravy je systém WordPressu pro uživatele nadmíru komfortní a hlavně bezpečný.